maanantai 9. tammikuuta 2012

Viinimatka Ranskaan päivä 8. Alsace - Mosel


-->

Päivä alkoi tuttuun tapaan samppanjalla.
Päivän tarkoituksena oli löytää ja ostaa hyviä ja raikkaita Alsace valkoviinejä. Olimme etukäteen sopineet kellarivierailun sekä maistelun Trimbachilla sekä Hugelilla.
Ajelimme heti aamusta Alsacin eteläpäätyyn, josta lähdimme ajelemaan viinireittiä kohti pohjoista.



Ensimmäinen vierailumme Trimbachilla oli kello kymmeneltä.


Kellarin herkkuja


Aloitimme vierailun Anne Trimbachin seurassa kellarikierroksella. Saimme paljon uutta tietoa ja kellarikierros huipentui viinimeisteluun maisteluhuoneessa. Istuimme pöydän ääressä ja Anne esitteli meille viinejä ja kertoi niiden historiasta. Maistelimme yhteensä 12 viiniä:



Alkuun maisteltiin nämä...kunnes Anne päätti vielä maistattaa meillä muutaman herkun ;)

Pinot Blanc 2008
Pinot Gris 2007
Pinot Noir 2009
Pinot Noir 2008 ”cuve 7”
Gewurztraminer 2008
Rieslin 2009
Riesling 2009 ”reserve”
Pinot Gris 2004 ”Reserve Personnelle”
Gewurzraminer 2004 ”Cuvee des Seigneurs de Ribeaupierre”
Riesling 2005 ”Cuvee Frederic Emile”
Riesling 2002 Vendage Tarvide
Gewurztraminer 2001 ”Selection de Grains Nobles”
Kaikki viinit olivat loistavia ja oli hauskaa istua rauhassa alas ja maistella näinkin suuri määrä viinejä. Varsinkin Pinot noir:t olivat todella mielenkiintoisia ja hyviä viinejä. Myös 2001 Gewurztraminer ja 2005 Rieslin jäivät mielleen erittäin herkullisina viineinä.

Lähetyslaatikot odottelevat pulloja maailmanlaajuisia lähetyksia varten.

Maistelun jälkeen kävimme lounastamassa paikallisessa ravintolassa viimeiset foie gra:t. Jälkiruona valtava annos marenkia ja jäätelöä marjoilla.




Lounaan jälkeen suunnistimme Hugelille, jossa maistelimme myös noin kymmenkunta viiniä. Mielenkiintoinen maistelu, jossa oli hienoa päästä maistelemaan eri laatuisia saman vuosikerran viinejä riesling ja pinot gris rypäleistä. Näin sai selkeän kuvan miten maku ja rakenne muuttuu laadun parantuessa. Valitettavasti Hugelilla kellarivierailu ei onnistunutkaan.



Ajelimme viinireitin aina Alsacin pohjoiseen asti mahtavia maisemia ihaillessa. Pysähdyimme viellä muutamalle tilalle ja suunnistimme illaksi hotelliin Saksan puolelle. Huomenna olisi tarkoitus mennä aamusta käymään Villeroy & Boch:n tehtaanmyymälään, jonka jälkeen ajelemme Moselin viinialueen läpi aina Hampuriin asti.


Autokin alkoi olla jo aika takapainoinen =D


Iltapalaa


Ville onnensa kukkuloilla viinitilan pihalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti