tiistai 24. tammikuuta 2012

30v. synttärit

Synttärijuhlani alkoi meillä minun valmistamallani illallisella läheisimille ystävilleni. Vieraiden tehtävänä oli tuoda illan juhlajuomat minun antamien pääraaka-aineiden mukaan. Tosin alkumaljaa en heille nakittanut vaan ajattelin vihdoinkin korkata lempi samppanjani eli grande damen. Ostin kyseisen pullon Tallinan Rimistä nelisen vuotta sitten ja jännityksellä odotin olikohan pullo säilötty oikein. Pullo osoittautui varsin hyväksi ja kaikki pitivät alkumaljasta kovasti. 
Samppanjan jälkeen tarjosin pientä koemaistiaista lauantaina tarjoiltavista toast skageneista. Tarkoitus oli myös hillitä vieraiden nälkää kunnes saisimme kaikki vieraat paikalle ja voisimme aloittaa itse juhlaillallisen.
Odottelua ja odottelua =D Onneksi sentään oli viiniä suun kostuttajaksi.
Illan punaviini loistava Amiot Servelle Chambolle - Musigny 1er Cru Les Plantes dekanterissa ilmaantumassa.
Ankoissa valmiiksi paistettu rapea pinta uunia odottamassa.
Kieli keskellä suuta onnistuu (tai ei onnistu). Tälläkertaa ilmeisesti onnistuttiin!
Amusena hummeria, sitruunakreemiä ja tomaattivaahtoa
Alkupalana lohta, kurkkua, kukkakaalia ja marinoitua punasipulia sekä mallasleipää
hehe kaikki taisi tykkää alkupalasta Kallen tuimasta ilmeestä huolimatta.
Keittona mustajuurikeitto, paistettua siikaa ja tryffeliöljyä
Selleripyre, ankkaa kahdella tapaa ja hopeasipuleita lintukastikkeella
Etujälkiruokana sokerikeksiä, vanilja creme patissieria ja vaniljapäärynöitä
Jälkkärinä "sitruunapiiras" ja lakua
Pettareina suklaaganace macaroneja sekä mustikka-karpalofinancierit.
Kaffea ja pettareita
Ja illan kruunasi vielä syntymävuoteni portti. Erittäin hyvää. Kiitos Natalialle.
Pientä taidekuvausta =D
Onnellisesta katseesta voisi olettaa aterian olleen onnistunut
Illallisen viinit
Ja lisää korkkeja ja cäppejä kokoelmaan.
Kallen tekemä taideteos kotiinlähdettyään oven ulkopuolelle hehe
Käsinpestäviä laseja oli PALJON tässä vain murto-osa
Lauantaina sitten oli vuorossa avoimet ovet sukulaisille ja kavereille meillä pienen naposteltavan ja samppanjan kera.
Financierit
Mätileipiä
Täytettyjä tuulihattuja

Pojat maistelee edellisillalta ylijäänyttä porttia.
Liekö samppanja joka noin saa nauramaan =D
Meiltä iltaa sitten jatkettiin ravintola Postresiin, jossa vedimme 4 ruokalajin illallisen (minulla 6 annosta) + kaksi amusta ja väliraikastaja sekä pettarit. Mega kiitos Postresin jengille loistavasta tarjoilusta! Kamera ei ollut mukana mutta vaimon iPhonessa kuvia annoksista. Katotaan jos keksin joskus miten ne saa sieltä ulos...Postresin jälkeen ilta jatkui Groteskiin sieltä Ahjoon ja siitä meille jatkoille...
Sunnuntai menikin sitten aika leppoisissa merkeissä. Käytiin äänestämässä ja löhöiltiin ja ruoaksi tehtiin pikku hampparit. Iso kiitos kaikille mukana olleille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti