keskiviikko 25. elokuuta 2010

Pinot Noir tasting 18.10.2008

Ensimmäiset viralliset maistajaiset Zeuksen keittiössä järjestettiin 18.10.2008. Pimenevien iltojen kunniaksi järjestimme punaviinimaistelut. Rypäleeksi päätimme valita Pinot Noirin. Valitsimme viisi pulloa viinilehden mikä viini- kirjan avulla sekä kyselimme pientä apua Erottajan alkosta.

Pinot Noir tasting:

1.Morgon Cote du py, 2006
2. Montes, Pinot Noir, 2007
3. Trapiche Oak Cask, Pinot Noir, 2007
4. Joseph Drouhin, Cote De Nuits-Village, 2005
5. Konigschaffauser Spatburgunder 2004 (Ei pinot noir)
Villinä korttina oli viide viini, joka ei sisältänyt pinot noiria, mutta pitäisi olla aromeiltaan hyvin samanlainen. Alkon myyjä käski avata pullon hengittelemään ikkunalaudalle viimeistää 24h ennen tarjoilua ja näin teimmekin.

Viinit maisteltiin sokkoina. Ja maistelut sujuivat ongelmitta. Illan ehdoton suosikki oli illan kallein viini eli jokeri pullo.

Maistelun jälkeen iltaa jatkettiin illallisen merkeissä. Ja ruokajuomana toimi tietenkin maisteluviinit. Muiden harmiksi tosin voittaja viini päätyi lähes täysin Kallen lasiin ja muut jäivät nuolemaan näppejään. Tällöin ei fine-dining ollut viellä täydessä kukassaan Zeuksen keittiössä ja osa ruokalajeista tarjoiltiin itsepalveluna ja osasta tehtiin valmiit annokset.
Ilta sujui oikein mukavasti ja tästä oli hyvä aloittaa uusi perinne. Zeuksen keittiön viini maistelut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti