keskiviikko 18. elokuuta 2010

Ruokakokeiluja

Olimme viime viikonloppuna mökillä, jossa meillä oli jo tarkoitus tehdä vaniljarisottoa sekä nieriää. Olimme kumminkin jälleen ostaneet ruokaa liikaa ja nieriä jäi yli ja valmistin sen vasta kotona. Tein risoton normaaliin tapaan, mutta lisäsin heti alussa vaniljan siemenet riisin ja sipulien sisään ja vaniljatangon kuoret kasvisliemeen. Risotto oli ihan hyvää, mutta mielestäni suunnittelemani parsa olisi sopinut annokseen loistavasti ja tuonnut annokseen vähän purtavaa. Muuten oikein onnistunut annos.

Eilen valmistin kolme ruokalajia, joissa vähän uutta ja paljon vanhaa. Eli alkuun oli katkarapuja chilikastikkeen ja melonin kanssa. Lisäsin tällä kertaa melonikuutioita myös katkarapujen kastikkeeseen joista kaikki pitivät.
Pääruoaksi oli lampaan sisäfileitä punaviinikastikkeen ja endiivisalaatin kera. Tämä oli ensimmäinen kerta kun ostin endiivejä. Maku oli ihan ok. Tosin tyvi osa oli kitkerä ja se pitää ensi kerralla leikkaa pidemmältä poikki tai keksiä jotain muuta kitkeryydne poistamiseen. Salaattiveneistä tuli kumminkin oikein näyttäviä.
Jälkiruoakana oli mustikkapiiras, vadelmaleivos sekä vaniljajäätelöä. Pohja oli Hans Välimäen reseptillä ja onnistui ihan ok. Tosin vadelmapiiraaseen pohjasta tuli liian paksu. Muuten annos oli ihan hyvä lopetus illalle.

vaniljajäätelö:

2 dl kuohukermaa
3 dl maitoa
3 keltuaista
1 dl sokeria
vaniljatanko

Raaputa vaniljan siemenet maidon ja kerman sekaan ja kiehauta nopeasti kokoaika sekoittaen. Siittä sivuun ja vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää sokeri ja muna 70 asteiseen nesteeseen ja sekoita hyvin. Anna jäähtyä yön yli jääkaapissa ja tee jäätelö koneella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti