torstai 12. elokuuta 2010

Pastaa viinin voimalla! Munakoisopullat ja spagettia

Jos jonkin ruoan valmistus vaatii viiniä on sen oltava pastan teko. Ottaessani pastakoneen esiin on pöydällä oltava täyteläistä punaviiniä, puna-valkoruudullinen keittiöliina sekä kasa jauhoja. Muuten pasta ei tule onnistumaan.

Pastan valmistaminen on helppoa joskin hieman aikaa vievää. Tee puhtaalle pöydälle kasa jauhoista ja raivaa keskelle kuoppa, johon kumoat kanamunat sekä suolan. Riko kanamunien rakenne sormilla ja lisää ympäröivää jauhoa pikkuhiljaa. Vaivaa taikinaa n.10 minuuttia kunnes taikina irtoaa hyvin pöydästä ja käsistä. Jauhoja pitää lisätä tarvittaessa. Siirrtä taikina jääkaappiin lepäämään kelmutettuna noin vartiksi. Pastan voi halutessaan maustaa tai värjätä esim. mustekalan musteella, tomaattipyreellä tai tuoreilla yrteillä. Kun olet saanut pastat valmiiksi ripusta ne kuivumaan ja keitä suolatussa vedessä n. kaksi minuuttia.

Yksinkertainen pasta: (noin neljälle hengelle)

2dl durum jauhoja
2 luomu kanamunaa
1 tl suolaa

Tomaattikastike:

2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
1/2 dl öljyä
4 kypsää tomaattia
50g tomaattipyrettä
700g tomaattimurskaa
2,5 dl vettä
1 rkl hummerifondia
Basilika
suolaa, pippuria

Kalttaa tomaatit. Pilko sipulit ja kuullota niitä 10 minuuttia öljyssä todella miedolla lämmöllä. Lisää tomaattipyre ja pilkotut tomaatit. Paista hetken aikaa ja lisää hummerifondi, tomaattimurska sekä vesi. Mausta tuoreella basilikalla, suolalla sekä pippurilla. Tarkista maku ja anna poreilla 45min. Soseuta kastike nopeasti sauvasekoittimella, niin että kastike jää paakkuiseksi.


Munakoisolihapullia varten viipaloi yksi keskikokoinen munakoiso ja itketä siivut. Pirskottele päälle öljyä ja grillaa 200-asteisessa uunissa ruskeiksi. Pilko sipuli ja munakoiso hienoksi ja lisää joukkoon korppujauho, parmesani, mausteet sekä jauheliha. Sekoita hyvin ja lisää kanamuna ja sekoita vielä kerran. Muotoile taikinasta pullia ja paista ne voissa pannulla ja lisää tomaattikastikkeeseen. Anna poreilla vielä 15min. Tarjoile punaviinin kera hyvässä seurassa.

Munakoisopullat:

400g paisinjauhelihaa
200g munakoisoa
1/2 dl korppujauhoja
100g parmesania
1 pieni sipuli
suolaa, pippuria
luomu kanamuna





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti