keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Lentääkö vai eikö lennä??




Viime vuoden joulukuussa sain päähäni idean, että voisimme viedä siskoni kanssa nuoremmat sisaruksemme Pariisiin Disneyland resorttiin. Innostuimme molemmat ideasta ja aloimme suunnittelemaan matkaa ensi keväälle. Matka oli joululahja meiltä ja isältämme lapsille ja sitä on odotettu joulusta asti.

Keväällä 2010 easyjet aloitti lennot Pariisiin ja nappasin meille sikahalvat lennot (100e/nuppi) 21.4 lennolle Helsinki-Pariisi. Ensimmäisen hotellin otin muutama kuukausi sitten ja se sijaitsi Lafayetin ostoskeskuksen läheisyydessä. Huone oli kolmelle hengelle ja tarkoitus oli ottaa yksi lisävuode huoneesee. Kun n. kk sitten aloimme katsomaan hotelleja uudelleen valitsimme monen tunnin selvittelyn jälkeen uuden hotellin, joka oli isompi ja hiukan kalliimpi. Muutama viikko sitten tuli uusi käänne suunnitelmiin kun veljeni päätti lähteä myös mukaan, joten jouduin taas lähteä seikkailemaan booking.com:n sivuille ja etsin meille neljän hengen family roomin. Pistin varauksen yhteydessä mailia ja kyselin että onnistuuhan viidennen hengen sijoittaminen huoneeseen ongelmitta. Viikko sitten sain uuden kyselyn perusteella vastaukseksi että viidennen sijoittaminen olisi mahdotonta, joten edessä oli taas hotellin metsästys. Onnisuin kuin onnistuinkin aivan viimetingassa hommaamaan kaksi kolmen hengen huonetta ja kaikki näytti hyvältä kunnes...

Islannin tulivuori alkoi syöstä laavaa viimeviikon lopussa. Pojat olivat meillä kylässä torstai iltana ja siinä viiniä lipitellessämme sattui silmiin uutinen tulivuoren purkauksesta ja lähinnä nauroimme asialle. Seuraavana päivänä tajusin asian vakavuuden ja tosiasian, että Villellä on lento maanantaina Haagiin ja meillä keskiviikkona lento Pariisiin. Siitä päivästä asti olen viettänyt aikaa enemmän ja vähemmän surffaillessa netissä ja pyydystämällä tietoa lentotilanteesta. Alkuviikosta tilanne näytti vielä katastrofaaliselta ja nyt jännitys alkaa olemaan jo maksimissaan.

Sunnuntaina peruimme kolmannen hotellivaihtoehtomme ja toissapäivänä annoin vielä yhden mahdollisuuden löytäessäni hotellin Pariisista, jonka voi perua vielä tänään 17.59 asti veloituksetta. Suurin ongelma ei siis enään ole hotelli vaan lennot ja takaisin pääsy. Helsinki-Vantaan pitäisi aueta puolelta päivin ja lennon status on viellä normaali eli renkaiden pitäisi irrota kiitoradasta 20.35. On tietenkin riskiä lähteä reissuun, koska uuden purkauksen takia saatamme jäädä loukkuun Pariisiin (mikä sinällään ei olisi hullumpaa, jos aikaa ja rahaa löytyisi tarpeeksi). Jos illan lento perutaan niin lennoista saa rahat takaisin tai ne voi vastaavasti vaihtaa uusiin lentoihin 30 päivän sisällä, tässä ainoa ongelma on sen että edes minulta ei löydy kuin yksi viikko mahdolliselle lähtöpäivälle. Jos otamme rahat takaisin niin emme tule löytämään samanhintaisia lippuja millään, koska lentojen hinnat ovat nyt tuplaantuneet. Ja tämä kaikki siis vaatisi ilmatilan sulkemista ja lennon peruuntumista. On myös vaihtoehto vaihtaa lennot 30e lisämaksusta ja lennon eroituksesta, mutta tällöinkin puhutaan noin. 130e lisästä per henkilö. Toisaalta olisi tyhmää jättää lennot vain käyttämättä ja samalla menettää noin 700e edestä lentolippuja.

En tiedä mikä olisi mielestäni paras vaihtoehto, mutta se selvinee tässä seuraavien tuntien aikana. Ideaali tilanne olisi tietty istua 12h päässä Helsinki-Vantaan kiitotiellä ja viidenpäivän jälkeen palata Suomeen, mutta ennen iltaa pitänee seurata aktiivisesti ainakin seuraavia sivuja:

Iltalehti

Iltasanomat
Helsingin sanomat
Easyjetin lähtötiedot
Helsinki-Vantaa lentokenttä
Kuvia tuhkapilven liikkeistä

Toivotaan parasta, pelätään pahita =/

4 kommenttia:

  1. Joo wituikshan se meni lento peruttu ja uutta yhteistä aikaa ei löytynyt joten katotaan reissua sitten joskus tulevaisuudessa uudelleen... =(

    VastaaPoista
  2. Ei kai tässä konkurssissa auta sitten muu kuin rullaa toimistotuolilla ympäri toimistoa Pariisifiiliksissä =D

    VastaaPoista
  3. Noni, hyvii rullailuja sulle vaan siellä! Katotaa jos joku kaunis päivä päästäis viel reissuun. Toivottavasti Pariisis sataa vettä nyt aivan saatanasti!
    <3
    Laura

    VastaaPoista