torstai 22. huhtikuuta 2010

Viikon 15 gourmeet

Viime viikolla pääsin jälleen viettämään suurimman osan vapaa-ajastani keittiössä ja luomuksia syntyi jos jonkin näköistä. Tässä pieni katsaus viimeviikon gurmeista.

Alkuviikosta järjestin pienimuotoisen poikien illan ja teemana oli perinteiden mukaan helppoa ja halpaa =D Saimme pienellä houkuttelulla Kallenkin syömään etanoita ja oli kuulema ihan ok eli alas meni!

Creme caremellejen sokerilientä keittäessä kannattaa muistaa käyttää puuhaarukkaa!!

Natalian työkaveri oli pyytänyt minut valmistamaan hänen lapsensa syntymäpäille jonkin erikoisemman täytekakun. No tästä kakusta syntyi iso kasa stressia ja lopulta päädyin tekemään poliisiauton muotoisen kakun. Kakkupohjat valmistin edellisenä iltana ja kakun koristelu jäi itse toimitus päiväksi. Mielestäni kakku onnistui ihan ok. Mutta palautteen mukaan kakku oli ollut hyvää joten lopputulos oli ilmeisesti great success!



Samana päivänä kuin kakku piti valmistaa oli veljeni 20v. synttärit joihin olin lupautunut osallistumaan valmistamalla pökäleitä, munakoiso kasvis burgereita sekä parsablinejä. Valmistelut tein jo kotona ja paikan päälle ei jäänyt kuin paistaminen ja esillepano. Vaikka luulin aikatauluttaneeni kokkauksen onnistuneesti oli ruoka pöydässä tunnin myöhässä, mutta onneksi vieraat olivat kaksi =D



Lauantaina oli viellä edessä raskaasta viikosta ansaittu brunssi, johon valmistin alkuun kuohkeaa munakasta, jota seurasi briillä sekä aurinkokuivatuilla tomaateilla täytetty lohi perunoiden ja tillikastikkeen kera. Anteeksi ruma kuva kastikkeesta luonnossa tilli pilkut eivät tule yhtä voimakkaasti esille, mutta pääasia että ruoka oli hyvää. Aterian päätti todella täyteläinen suklaamousse.

4 kommenttia:

  1. Hyvät mätöt oli. Kyllähän toi ainaki tavalla tai toisella muistuttaa poliisiautoa :D

    VastaaPoista
  2. Mitä toi muu juttu noiden parsa blinien päällä on? Kakusta tuli oikein symppis :)
    Martina

    VastaaPoista
  3. Parsablinien päällä siis parsaa ja pekonia ja purkeissa sipuliahakkelusta ja parsakastiketta =D

    VastaaPoista
  4. Herkullisia oli taas kerran Chef Pandan luomukset :)

    VastaaPoista