sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Poikien ilta eli Pääsiäis dinneri

Olin jo pitkään puhunut Villen kanssa että tekisimme jotai pääsiäisenä eli surffataan netissä, jutellaan, pelataan wiitä ja tehdään jotain halpaa ja helppopa ruokaa ja kokeillaan molekyyli mozzarellapalloja.

Ehdotin kuitenkin Villelle, että jos tehdäisiin sushia niin tulisi varmaan hyvät setit. Ville muisti kumminkin fiksumpana että kaupat ovat olleet pääsiäisenä kiinni ja tuoretta kalaa on varmasti vaikea saada. Ja muutenkin Ville oli ajatellut lähinnö jotain pihvejä jne... eli ei todellakaan mitään 2€ pastaa =D

No siitähän sitten mielikuvitukseni lähti taas lentoon ja keksin meille nopeasti viiden ruokalajin pääsiäismenun. Soitin viellä veljelleni ja kutsuimme myös hänet kokkaamaan ja syömään.

Kahden aikaan sovimme treffit kaupungille ja passitin Villen wanhaan kauppahalliin hakemaan karitsan kyljyksiä ja juustoja (ja ohjeistin leikkaamaan juustot mielessä kolmeen osaan niin tulee ostettua juuri sopivasti). Matiaksen kanssa menimme s-markettiin hakemaan muut ainekset ja kolmelta olimmekin jo meillä ja aloitimme kokkauksen. Otin varmanpäälle ja arvioin aloittavamme syömään ysiltä illalla.




Ville leipoi foccacian ja Matias kuori vihanneksia eli Zeuksen keittiössäkin voi nousta uralla =D Seuraavien kolmen tunnin aikana teimme töitä hikihatussa ja joimme neljä litraa karpalomehua. Noin puoli kahdeksalta valmistelut olivat valmiina ja keittiössä leijui tuoreen leivän tuoksu ja olimme valmiit aterioimaan. Koska itse olen pari viikkoa kuivin suin niin eurocaven ohi ei tällä kertaa käynyt vaan pojilla oli vain yksi pullo vinkkua mukana iltaa varten. Karitsa vinkkuna toimi Luxenbourgsta ostettu Saint-Paul De Dominique 2004, Saint-Emilion Grand Cru, mikä loistava viini.



Alkuun meillä oli bataattikeittoa pekonilla ja timjamilla. Pekonit meni hyvin keitossa ja timjami toimi hyvin. Tämä ehdottoman hyvä alku illalliselle.



Toisena alkupalana tuli tomaattivettä sekä äyriäisiä. Tomaattivesi onnistui hyvin, mutta ongelmana oli se että lautaisella ollut leipä imi kaiken kastikkeen heti ja muuttio pullamössöksi joten ensi kerralla pitää käyttää vaikka saaristolaisleipää.



Pääruoaksi teimme persilja kuorutettuja karitsan kyljyksiä punaviinikastikkeessa ja sieniperuna kakkuja. Karitsat olivat 58 asteisina täydellisen mediumeja ja liha oli todella murea. Ei voinut muuta kuin hymyillä ja vinkku sopi lihalle täydellisesti.



Ennen itsejälkiruokia oli pieni väliraikastaja eli vihreäteegranite joka poisti välittästi tuhdin olon lihan jälkeen.



Juustoina oli lampaanmaitoon tehty bri sekä Papillon roquefort, jotka tarjoiltiin hunajakennon, rypäleiden sekä kirsikkahillon kera.



Pääjälkiruokana oli suklaa ja vadelmamoussea pistaasijäätelöllä. Suklaan koko olisi voinut olla puolet toteutuneesta eli jälkiruoka oli jälleen kerran death by chocolate.



Yhteenvetona ilta oli great success! Ruoat onnistuivat hyvin ja seura oli loistavaa eikä ruokailuun mennyt edes kolmea tuntia. Vinkkua olisi tosin kaivannut mutta hyviä uusia reseptejä tuli keksittyä ja vanhoja hiottiin lähes täydellisiksi. Ja illan päätarkoitus eli molekyylimozzarellat jäivät ensi kertaan. Kiitos molemmille osallistujille sous cheffin hommista ja hyvästä seurasta!



Eli vielä kerran hyvää pääsiäistä kaikille ja kiitos Jesselle että ei jaksanut maata maan alla pidempään.

2 kommenttia:

  1. Sous Chef kiittää ja kuittaa. Kertakaikkiaan herkullinen dinneri parhaimmassa mahdollisessa seurassa! Tastingeja odotellessa siis.

    VastaaPoista
  2. Kyllä herahti vesi kielelle! Hienot setit!

    VastaaPoista