torstai 1. huhtikuuta 2010

Pääsiäsmenu

Pääsiäis ruoan ei aina tarvi olla lammasta ja mämmiä. Mutta seuraavilla resepteillä ilahdutat vaativammankin herkkusuun!

-Katkarapuja ja melonia
-karitsan sisäfile punaviinikastikkeella bataattipyreen kera
-Suklaafondant

Katkarapuja varten tarvitset:

1/2 punainen paprika
1 valkosipulin kynsi
1/2 dl oliiviöljyä
persiljaa
mustapippuria
suolaa
jättikatkaravun pyrstöjä
guadalupe meloni
1/2 sitruunan mehu

Hienonna paprika todella pieniksi kuutioiksi ja sekoita paprika, öljy, sitruunan mehu ja tuore persilja kulhossa ja mausta marinaadi pippurilla ja suolalla. Pese kuoritut jättikatkaravun pyrstöt ja lisää marinaadiin. Anna marinoitua noin tunti kylmässä. Paista pyrstöt kypsiksi kuumalla pannulla. Varo ylikypsentämästä. Leikkaa melonista neliö lautaisen pohjalle ja asettele päälle paistettu pyrstö. Voit tarjoilla alkupalan kanssa aiolia halutessasi.

Punaviinikastike:

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
3 laakerin lehteä
1 tähtianis
kokonaisia pippureita
tuoreita yrttejä
voita
1/2 dl punaviinietikkaa
2 dl punaviiniä
2 dl demi-glaze kastikepohjaa

Hienonna sipulit ja kuullota ne voissa. Lisää mausteet sekä punaviinietikka ja keitä kasaan. Lisää punaviini ja kiehauta muutaman minuutin ajan ja lisää demi-glaze. Anna poreilla miedolla lämmöllä muutaman tunnin ja suurusta lopuksi tarvittaessa maizenalla. Siiviöi ja tarjoile.

Bataattipyre

1 Bataatti
1 pieni porkkana
valkosipulin kynsi
salottisipuli
1/2l kasvislientä
2 tl hunajaa
valkopippuria ja suolaa
1 dl valkoviiniä

Kuori ja pilko bataatti, porkkana sekä sipulit ja kuullota rasvassa. Lisää kasvisliemi sekä valkoviini ja kypsennä ainekset. Soseuta pyre sauvasekoittimella ja mausta makusi mukaan. Tarjoile pyre lämpimänä.

Annoksen kokoaminen

Paista sisäfileet grillipannulla nopeasti ruskeaksi pinnoilta ja asettele ne bataattipyreen kanssa lautaselle ja kaada päälle punaviinikastike. Koristele timjamilla ja nauti. Halutessasi voit myös tarjoilla paistettuja vihanneksia sekä sipuleita.

Suklaafondant

80g sokeria
100g voita
2 kanamunaa
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl jauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
100g tummaa suklaata

Sekoita sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi sekä sokeri sekaisin. Lisää kanamunat sekä kuivat aineet ja sekoita hyvin. Säästä suklaasta muutama pala joikaiseen fondanttiin ja sulta vesihauteessa loput suklaasta. Lisää hiukan jäähtynyt suklaa taikinaan ja sekoita. Voitele muotit ja vuoraa ne suklaa raasteella tai kaakaojauheella ja täytä muotit puoleen väliin asti ja paina muutama suklaa pala taikinan keskelle. Täytä tämän jälkeen muotit loppuun ja paista uunissa 200-asteessa n. 12min tai kunnes fondantit “halkeavat” pinnasta. Tarjoile lämpiminä esim. vaniljajäätelön kera.

Hyvää pääsiäistä kaikille!

3 kommenttia:

  1. Oliko bataattikeitto makean makuista? Joskus ku oon ite tehny bataattimuusia niin se oli vähän makeahkon makuista.

    VastaaPoista
  2. Onhan se makeahkoa, vähänn niinku kurpitsakeiton mukuinen...hyvää se on ainaki ja helppoa.

    VastaaPoista
  3. Hei! Millä voisin korvaata demi-glaze kastiken?

    VastaaPoista